Flest boliger sælges i maj og juni: Få seks uundværlige råd til boligsalg her

16x9

I samarbejde med Nordea

Annoncørbetalt indhold: I foråret og den tidlige sommer bliver der solgt flest boliger i Danmark. Få gode råd til at sælge dit hus til en skarp pris.

Nyt liv, nyt hjem

Denne artikel er en del af serien ’Nyt liv, nyt hjem’, der præsenteres i samarbejde med Nordea.

Foråret og den tidlige sommer er højsæson for bolighandler, og det er i denne tid, der bliver solgt flest boliger set ud over hele året. Derfor er det en rigtig god idé at sætte dit hjem til salg nu, hvis du alligevel har tænkt dig at sælge.

En undersøgelse foretaget af Bolius viser, at maj og juni er de helt store topscorere, når det kommer til bolighandler. På førstepladsen ligger uge 26, hvor der i perioden 1997 til 2016 blev solgt hele 1.315 boliger på en enkelt uge i gennemsnit. På sidstepladsen ligger uge 53, hvor der i samme periode i snit blev solgt 384 boliger.

I de femten uger, hvor der bliver solgt flest huse, er der kun én af ugerne, som ikke nødvendigvis er en forårs- eller sommermåned. Det er uge 35, som i år falder i august, men som ofte ligger i september. Så hvis du vil af med din bolig, så er det nu, du skal sætte til salg.

Men hvor skal du starte, og hvordan får du lavet en handel, som både du og køber er tilfreds med? Det får du svarene på her.

Gode råd fra Nordea

  • Start med et boligmøde i banken. Her får du overblik over processen og dine muligheder. Husk at du kan få et boligmøde med Nordea – også aften og weekend
  • Det er en god ide sælge din bolig, før du køber nyt. Når du kender den endelige salgspris, har du overblikket, og kan nu lede efter en ny bolig med ro i maven
  • Få et Lånebevis når I skal ud og kigge på ny bolig
  • Skriv de ønsker I har til en ny bolig ned. Prøv at prioritere. Hvad er et must og hvad kan i godt leve med ikke bliver opfyldt?
  • Spørg jeres rådgivere, hvis I er i tvivl om noget. Det giver tryghed.
  • Læs mere om boligsalg her

Find den rigtige pris

Du skal have en ordentlig pris for dit hjem, og det skal samtidig være en pris, som er attraktiv for mulige købere. Derfor er det en god idé at tjekke, hvad lignende boliger i området bliver solgt for. Ikke hvad de bliver sat til salg for, men hvad de reelt bliver solgt for. Så får du en idé om i hvilket prisleje, din bolig kan ligge. Du kan checke de reelle salgspriser her.

Du kan tjekke salgspriserne for huse i dit områder på boligsiden.dk eller boliga.dk.
Du kan tjekke salgspriserne for huse i dit områder på boligsiden.dk eller boliga.dk. Foto: Pixabay

Book et møde med din bankrådgiver

Tag fat i din bank, når du vil sælge din bolig. Du skal nemlig vide, hvor meget du som minimum skal have for din bolig for at have råd til dit kommende hjem og det liv, du gerne vil leve fremadrettet.

Din rådgiver kan hjælpe dig med at udregne forskellige scenarier alt efter, hvor meget din bolig bliver solgt for.

Få styr på forsikringerne

En tilstandsrapport giver et billede af husets tilstand. Men hvis den nye køber efter noget tid opdager, at der er skimmelsvamp i væggene, og der ikke står noget om det i tilstandsrapporten, så hæfter du for det.

Derfor er det en god idé både for køber og sælger at få lavet en ejerskifteforsikring, som dækker for skjulte fejl og mangler, som ikke er nævnt i tilstands- og elrapporten. Typisk vil de to parter deles om udgiften til ejerskifteforsikringen.

Find den rigtige mægler

Det er godt givet ud at hyre en ejendomsmægler til at sælge dit hus. På den måde skal du ikke selv sørge for at skaffe alle dokumenter, lave markedsføring, tage billeder, forhandle med køber og så videre.

Når du skal finde en mægler, så tag gerne et møde med flere. Hør de forskellige bud på salgspris, salær, og mærk kemien mellem jer. Måske er den rigtige mægler ikke den, der give den højeste vurdering, men den mægler der kender den realistiske pris for lige netop dit område.

Undgå klassiske fejl

En for høj pris er en af de klassiske stopklodser for et boligsalg. Det kan også være, du skal kigge på din indretning.

Hvis dine vægge er meget mørke eller i stærke farver, kan det afskrække købere. Det gælder nemlig om at få køberne til at kunne se dem selv leve i dit hus, og det kan du gøre med seks konkrete råd, som kommer her: