Ingen Hobbit til Peter Jackson

16x9

Direktør forbyder Jackson at filmatisere "Hobbitten"

Krigen om "Hobbitten" spidser til. Nu har direktør Bob Shaye fra Hollywood-studiet New Line Cinema meddelt, at Peter Jackson aldrig kommer til at filmatisere romanen, så længe han er chef.

Jackson og hans produktionsselskab Wingnut Films ligger i juridisk tovtrækker med New Line over royalties fra "Ringenes herre"-trologien og det er Shaye så rasende over, at han for enhver pris vil forhindre den Oscar-belønnede instruktør i at tage fat på forløberen til J.R.R. Tolkiens tre romaner. "Han har allerede fået en kvart milliard dollars, sådan som han skulle, og så vender han gudhjælpemig på en tallerken og lægger sag an for flere penge uden at ville diskutere med os", raser Shaye og fortsætter: "Jeg vil ikke arbejde sammen med den fyr mere. Hvorfor skulle jeg? Han kommer aldrig til at lave en film for New Line Cinema igen - i hvert fald ikke mens jeg stadig arbejder her".

Ian McKellen og Elijah Wood har allerede meddelt, at de næppe vil medvirke igen, hvis Jackson holdes ude i kulden, og der har rejst sig et ramaskrig blandt alverdens "Ringenes herre"-fans.

Den new zealandske instruktør har kun en enkelt kommentar: "Det er beklageligt, at Mr. Shaye gør detteher til en personlig sag", siger Jackson.