Stor test: Her er Danmarks bedste supermarked

Du kan se 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY.

119 supermarkeder fordelt på 11 kæder er blevet testet af Søndagsavisen og et hold af eksperter. Ud fra testen har de kåret Danmarks bedste almindelige supermarked og Danmarks bedste discountsupermarked.

- Det har været tæt løb, og det har været meget spændende. Men da vi fik lagt alle tallene sammen og kiggede på det samlet, så er det Irma, der kommer ind som Danmarks bedste almindelige supermarked igen i år, som også var tilfældet sidste år, fortæller Søndagsavisens forbrugerredaktør Stine Daugaard.

Derudover har de også kåret Danmarks bedste discountsupermarked, og her blev testerne selv overrasket over vinderen.

- Sidste år havde vi Rema1000 som vinder, som var ret oplagte, fordi de har nogle scenarier omkring lokale købmænd, som er på gulvet i egne butikker, så der er noget nærhed. Men i år må de faktisk se sig slået af Fakta, som er gået fra en tredje- til en førsteplads, siger Stine Daugaard.

Fandt ækle og rådne varer i butikkerne
Butikkerne er blevet bedømt på tre parametre: Oplevelsen ved kassen, butikkens sortiment og sidst men ikke mindst dem, der får det det hele til at løbe rundt - nemlig medarbejderne.

Disse parametre er valgt, fordi de er målbare og samtidig er de nogle af de væsentligste ting, man som kunde oplever i et supermarked.

Særligt inden for medarbejder området og oplevelsen ved kassen scorer Fakta, som altså er vinder af discountkategorien, højt.

- Når man ser på Faktas generelle image, så har de gjort meget udadtil for at vise, at de vil service. Og jeg er meget overbevist om, at det har en stor indflydelse på medarbejdernes opfattelse af deres egen arbejdsplads, siger Henrik Have, direktør for Shoptimizer, som rådgiver supermarkeder om kundeoplevelse.

Ud over Fakta er Kvickly også helt fremme i feltet på oplevelsen ved kassen. Irma, som ellers er kåret som det bedste almindelige supermarked, er ikke helt ligeså gode på den fron. Tilgengæld scorer Irma højt på for eksempel sortiment. 

Mange supermarkeder har dårlige og for gamle varer liggende, hvilket trak gevaldigt ned i eksperternes bedømmelse, men hos Irma var varerne altså friske.

I klippet nedenfor kan du se eksempler på for gamle varer, som blev fundet i nogle af supermarkederne.