Sådan laver du en lynhurtig pizza – uden besværlig pizzadej

Slip for bekostelige meltyper, æltning og lange hævetider.

Man kan opnå en hæderligt lækker pizza med denne fremgangsmåde, og det bedste ved det hele er, at det ingen tid tager.

Det kan godt være, at det vil få en pizzaiolo (en der bager pizza på et pizzeria, red.) til at rive sig i håret.

Men lad os være ærlige, selv de italienske pizzabagere kan alligevel ikke blive helt enige om, hvad der er en rigtig pizza, så derfor har vi lavet en version med hvedemelstortillas – for det er nemt, og det smager lækkert.

Desuden kan man argumentere for, at konceptet er det samme, nemlig et fladbrød med fyld bestående af blandt andet tomat, krydderier og italiensk ost.

Det er alligevel også mere eller mindre nyttesløst at forsøge at gøre pizzamanden kunststykket efter, da de færreste af os har en ovn, der kan varme op til 300-400 grader.

Hemmeligheden bag denne appetitvækkende version, som du kan have klar på et kvarter, er at krydre tomatsaucen let og bage pizzaen med fire tortillas i to lag, så bliver den fyldig og har et godt bid.

Prøv dig frem med det fyld, du bedst kan lide, men her følger vores opskrift og fremgangsmåde på den version, som du kan se i klippet.

Ingredienser

  • 4 store hvedemelstortillas
  • 1 dåse hakkede tomater af god kvalitet
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk timian
  • ½ tsk rosmarin
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 stk champignon i tynde skiver
  • 13 skiver peperoni
  • 2 håndfulde tørret mozzarellaost i strimler
  • 1 frisk mozzarella revet i små stykker
  • Frisk Basilikum og tørret oregano

Fremgangsmåde

  • Start med at røre dåsetomat, oregano, timian, rosmarin og olivenolie sammen.
  • Læg de fire tortillas ovenpå hinanden og bag dem ved 200 grader, til de er let sprøde i kanten men bløde i midten. Husk at vende dem en gang imellem. Det gælder om at gøre dem faste, inden de skal bages med ingredienser, der gør dem let våde og bløde igen.
  • Første lag består af to bagte tortillas smurt med en spiseske pizzasauce, en lille håndfuld fintskåret champignon og en håndfuld tørret mozzarellaost. Læg de to resterende tortillas ovenpå, gentag processen, og fordel herefter peperoni og til sidst frisk mozzarella revet i små stykker.
  • Bag pizzaen til osten er helt smeltet, drys med lidt oregano og pynt med blade af frisk basilikum.