Sådan laver du den 'glemte' dessert fra Badehotellet

Er denne lækkerbisken gået af mode? Er det en skam? Giv din stemme her i artiklen.

Gæsterne i tv-serien 'Badehotellet' får masser af gode gamle klassiske madretter.

I denne sæson har de indtil videre fået søtunge, hybensuppe og meget andet.

Afsnit fire byder blandt andet på diplomatbudding, som du finder opskriften på herunder sammen med afsnittets øvrige retter.

En god hjemmelavet budding er noget, mange sikkert husker fra deres barndom.

Men det er en dessert, man efterhånden sjældent bliver budt på, og de fleste vil nok også vælge pulver-modellen, hvis de bevæger sig ud i at lave den blævrende godbid.

Man ser også sjældent budding på menukort rundt om på landets restauranter, til gengæld er de italienske og franske variationer panna cotta og creme brulée ganske populære, og buddingen står måske lidt hengemt i deres skygge?

Men måske det er på tide at hive de imponerende og flødefyldige vidundere tilbage i lyset? Hvad mener du?  

Afstemning

Som du kan se i klippet og i opskriften, er det slet ikke svært at lave budding. Det svære er faktisk at få buddingen ud af formen.

Her er det et godt trick at dyppe formen i varmt vand i 5-10 sekunder og løsne den forsigtigt fra kanterne. Derefter vender man den rundt på en tallerken og giver den et par rysteture.