Sådan laver du den perfekte valentinsmiddag

Vil du imponere din date på valentinsdag med lækker mad, og samtidig undgå at bruge for meget tid i køkkenet? Så skal du læse med her.

Skal der ekstra fart på Amors pile, når kærligheden fejres på valentinsdag, burde du måske dyppe dem i opskrifterne, du finder her i artiklen.

For ikke nok med at retterne, du får ud af opskrifterne, får englene til at synge, så er de også skræddersyet til et godt værtsskab.

Når man vil lave mad ud over det sædvanlige, ender man nemlig hurtigt med at stå i køkkenet under hele middagsseancen. Det kan være knapt så spændende for ens udkårne, der overlades til sig selv i spisestuen.

Derfor får du her fem knivskarpe råd fra kok Morten Falk og Emil Sandberg Rodam.

Du finder opskrifterne længere nede i artiklen.

5 vigtige ting - når du vil imponere på valentinsdag

Gør det let og lækkert

Lav noget nemt og simpelt "less is more". Du skal have tid til at være vært, for værtskabet er ligeså vigtigt som maden.

Gode råvarer

Husk, når du gør det simpelt, skal det være gode råvarer. Køb den gode pasta, gå til fiskehandleren eller slagteren, så kan du også købe præcis den mængde, du behøver. 

Smag maden til

Brug gode eddiker eller citronsaft, salt og peber. Det vigtigste ved mad er, at det smager godt. 

Lav mad, du har prøvet før - men pift det op.

En god risotto kan hurtigt blive til en fremragende ret med et stykke stegt fisk på toppen, en persilleolie og lidt hakkede krydderurter. Har du prøvet retten før, så slipper du også for at skulle hente pizzaer, når det hele er brændt på.

Husk noget sødt!

Om du køber små macaroons eller laver en dessert, så husk, det er vigtigt at have en god afslutning på måltidet.