Se her, hvordan du gør smør blødt på et øjeblik

Det er slut med at kæmpe om at få køleskabshårdt smør til at fordele sig jævnt på brødet.

Der er ikke noget, der kan flænse en dejlig skive brød til ukendelighed, som hårdt smør kan det.

Og det sker jo i ny og næ, at man glemmer at tage smørret ud i så god tid, at det kan omfavne de lune krydderboller, så let som en skøjteprinsesse glider over isen. 

Men skulle uheldet være ude, og du umuligt kan hakke dig igennem den gyldne klods, er løsningen faktisk ligetil.

Fyld et stort glas op med meget varmt eller kogende vand, og lad glasset blive varmt. Hæld vandet fra, og stil det henover smørret. Det er ifølge Karsten Olsen, der er lektor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet, det samme fænomen, der opstår, når man bruger en ovn.

Ved hjælp af konvektion overføres varmen fra siderne af glasset til luften inde glasset, der får fedtet i smørret til at smelte en smule, forklarer han.

På den måde bliver du klar til at nyde krydderbollerne søndag morgen, imens kaffen stadig er varm.

Se flere smarte køkkentricks herunder.

Fem fede køkkentricks

Pil mange hvidløg ad gangen uden at få hvidløgsfingre

Giver du hvidløgsfedene en rask rusketur, falder skrællerne af så let som ingenting.

Gør smørret blødt på et øjeblik

Har du glemt at tage smørret ud i god tid? Så brug dette trick, der gør smørret blødt på et øjeblik.

Tjek om bagepulveret stadig virker

Spar gode råvarer og tid på at finde ud af, om bagepulveret er blevet for gammelt med denne simple metode.

Fisk æggeskaller op uden problemer

Små æggeskaller kan være svære at fiske op af skålen. Men ud skal de, for de knaser ikke på den lækre måde. 

Skru lågene af så let som ingenting

Låg på konservesglas såsom syltetøj, syltede agurker, rødbeder og meget andet lader sig sjældent skrue af uden kamp. Men et helt simpelt trick gør kampen til en leg.