Verdens højeste bygning, rutsjebaner og karusseller: Her er Danmarks nye forlystelser

16x9
Flere af de danske sommerparker har købt stort ind, så sommergæsterne kan sætte sig til rette i nye forlystelser i den kommende sæson. Få det samlede overblik over de nye tiltag i listen herunder. Foto: TV 2

De danske sommerparker har investeret millioner af kroner i nye karruseller og forlystelser.

Verdens højeste bygning bliver bygget i Legoland. En hvirvelvind bliver sluppet løs i Nordjylland, og i Østjylland bliver du skudt rundt med 85 kilometer i timen i en 825 meter lang rutsjebane.

De danske sommerparker tester netop nu deres nye karruseller, inden danskerne sætter sig i dem inden længe. Her får du overblikket over dem alle.

Sommerparkernes nye forlystelser i 2017

Legoland – verdens højeste bygning

Verdens højeste bygninger får plads i Legoland i Billund. Foto: Legoland
Med flere end 830.000 legoklodser har Legoland i Billund skabt et nyt område, der består af kopier af verdens højeste bygninger.
Blandt andet en 5,5 meter høj legokopi af verdens højeste bygning Burj Khalifa i Dubai.
For at give et realistisk indtryk af, hvor store bygningerne er, er der ligeledes bygget 1.500 legomennesker, 300 biler og 300 træer og buske i samme størrelsesforhold.
Området byder desuden på kopier af gigantbygningerne One World Trade Center , Shanghai Tower, Taipei 101 og Makkah Royal Clock Tower Hotel. Desuden har Legoland givet plads til en legokopi af Eiffeltårnet.
Alle modellerne er skabt i forholdet 1:150.

Djurs Sommerland - 825 meter lang Dragekonge

Den 825 meter lange 'Dragekongen' er årets nye, store attraktion i Djurs Sommerland. Foto: TV 2 Østjylland
Den er 825 meter lang. Topfarten lyder på 85 kilometer i timen. Navnet er Dragekongen. Velkommen til Djurs Sommerlands nye forlystelse til 90 millioner kroner.
Djurs Sommerland er lige nu i gang med at teste den nye karrusel, hvor 14 store dukker á 80 kilo bliver slynget rundt i maskineriet hele 5000 gange.
Har du modet til en tur med Dragekongen, bliver du svinget 30 meter op i luften.

Fårup Sommerland – "halsbrækkende" hvirvelvind

Illustration af den nye 'Hvirvelvinden' i Fårup Sommerland. Foto: Fårup Sommerland
”Vores mest halsbrækkende oplevelse nogensinde”. Sådan beskriver Fårup Sommerland parkens nye forlystelse Hvirvelvinden.
En karrusel, der kaster dig 19 meter op og ned i luften, mens du roterer rundt.
Er du blandt de modige, der tør, så garanterer Fårup Sommerland, at du bliver rundtosset.

Tivoli – Drager, der sprudler ild

Der bliver skruet op for oplevelsen i Tivolis Dæmonen. Fra denne sæson kan du nemlig tage turen i Dæmonen med et par såkaldte virtual reality-briller.
Tør du tage sådan et par VR-briller på, får du ikke bare en tur med 77 kilometer i timen rundt i de tre loops. Samtidig gør brillerne nemlig, at du nu også ser fyrværkeri samt drager, der sprudler ild.
I videoen herover tager TV 2s gadgetekspert David Guldager en tur i Dæmonen med de nye VR-briller.

Tivoli Friheden – snur 360 grader rundt

En illustration af Sommerfuglen, der er Tivoli Frihedens nyhed i 2017. Foto: Tivoli Friheden
Tivoli Friheden i Aarhus er klar til at åbne årets karrusel-nyhed midt i maj. I Sommerfuglen, som karussellen hedder, sidder du godt spændt fast, og så vipper du selv med sommerfuglens vinger på hver side af dit sæde.
Er du ikke blot en uskyldig sommerfugl, men en rigtig vovehals, kan du få sommerfuglen til at dreje 360 grader rundt. Sommerfuglen er en karrusel for børn, der er over en meter høje.

BonBon-land – ny maskot

BonBon-Lands egen biograf byder på nye film i år. Blandt andet historien om Mona Lisa. Foto: BonBon-Land
Hos BonBon-land er der ingen store karusselnyheder. Til gengæld præsenterer de en ny maskot samt tre nye film i parkens egen biograf.
I filmen Da Vinci’s rejse får du historien bag Mona Lisa. Hvad ligger der mon bag historiens mest gådefulde smil? Undervejs bliver du blandt andet kastet fra en katapult!
I en anden af de nye film ’Dybet’, kommer du med ned til de mystiske havdyr og til et meget mystisk vrag. Noget går dog galt, mens du er nede hos delfiner og truende hajer!

Sommerland Sjælland – Gokartbane bliver dobbelt så lang

Sommerlands Sjælland udvider gokartsbanen til dobbelt størrelse. Foto: Sommerland Sjælland
Gokartbanen bliver dobbelt så lang, så du i den nye sæson kan drøne rundt på 680 meter.
Derudover indfører Sommerland Sjælland interaktive elementer på gokartbanen. Det betyder, at du kan dumpe en sjat vand ned i hovedet på dine konkurrenter på banen, hvis du trykker på knappen på det helt rigtige tidspunkt. En knap, der er installeret på din egen gokart.
Desuden blive der lavet et felt på banen, hvor du kan sætte farten ned på dine konkurrenters gokarts i tre sekunder, så du selv kan overhale.