Dagens trick - sådan får du æggeskaller op af skålen

Det kan være lidt af en kamp at få fat i æggeskaller, der er gledet med i skålen. Med det her trick bliver det dog en del lettere.

Det er som om, at æggeskallen på bunden af skålen ved det, når man er lige ved at fange den.

På snedig vis flytter den sig lige akkurat, når man er ved at have den trængt helt op mod væggen, og tror, man kan sætte fingeren på den.

Men den kloge narrer den mindre kloge, og ved at påføre sin pegefinger ganske almindeligt vand fra hanen, har man skabt en usynlig handske i kampen om at fange den lille kalkflage, forklarer Karsten Olsen, der er lektor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

- Du nedsætter din grænsefladespænding på fingeren. Det er en form for handske, du tager på, der hjælper med, at du nemmere glider igennem hviden, siger han.

Når fingeren er tør, vil proteinet i æggehviden hæfte sig til fingeren, men når fingeren er våd, vil proteinet hellere holde sig for sig selv, og preller derfor af fingeren.

Se flere smarte køkkentricks herunder.

Fem fede køkkentricks

Pil mange hvidløg ad gangen uden at få hvidløgsfingre

Giver du hvidløgsfedene en rask rusketur, falder skrællerne af så let som ingenting.

Gør smørret blødt på et øjeblik

Har du glemt at tage smørret ud i god tid? Så brug dette trick, der gør smørret blødt på et øjeblik.

Tjek om bagepulveret stadig virker

Spar gode råvarer og tid på at finde ud af, om bagepulveret er blevet for gammelt med denne simple metode.

Fisk æggeskaller op uden problemer

Små æggeskaller kan være svære at fiske op af skålen. Men ud skal de, for de knaser ikke på den lækre måde. 

Skru lågene af så let som ingenting

Låg på konservesglas såsom syltetøj, syltede agurker, rødbeder og meget andet lader sig sjældent skrue af uden kamp. Men et helt simpelt trick gør kampen til en leg.