Galt eller genialt? Tag stegt flæsk og persillesovs med på farten

Vi giver dig her en god undskyldning for at sætte en ekstra omgang stegt flæsk på menuen i løbet af ugen.

Du har jo altid drømt om at kunne tage en omgang stegt flæsk med persillesovs med i hånden.

Derfor har vi støvsuget verden for kulinariske indtryk, og fra Mexicos støvede gader hjembragt den verdenskendte taco og fordansket den på fornemmeste vis med nationalretten.

Vi kalder det for stegt flæsk taco, og det smager fantastisk.

Dette er en taco

En taco er en traditionel mexicansk madret.

Den består af et fladbrød, der kaldes en tortilla, der typisk er lavet af en speciel type majsmel kaldet massa harina, der giver en helt speciel og autentisk smag, men tortillas laves også af hvedemel.

De er typisk ikke så store, da de skal kunne bøjes rundt om fyldet og spises ved hjælp af én hånd.

Tortillaen toppes med forskellige former for fyld, som eksempelvis langtidsstegt marineret svinekød, men også former for fisk, skalddyr og oksekød er populære. Derudover er salsa, frisk koriander, chilisauce, avocado, løg salat og tomat populært som fyld.

Der er på ingen måde noget galt med den gode gamle danske klassiker, men eksperterne siger jo, man skal huske at spise varieret.

Med denne opfindelse kan der spises stegt flæsk med persillesovs og kartofler om mandagen, stegt flæsk taco om tirsdagen, frikadeller om onsdagen, frikadellelasagne om torsdagen, stegt flæsk med persillesovs og kartofler om fredagen, (det er vel fredag), stegt flæsk taco om lørdagen og dessert om søndagen.

Som du kan se i opskriften, består en stegt flæsk taco af en hjemmelavet tortilla. De er nemme at lave, men man kan sagtens prøve sig frem med dem fra supermarkedet, hvis man har ekstra travlt.

Ovenpå tortillaen anrettes der sprødstegte flæsketern med chili, persillesovs der er lidt tyndere, end man normalt ville lave den, en sprød og frisk rødbedesalat med peberrod, mynte, olie- og eddikedressing og persilledrys på toppen.

Det er, som enhver god ejendomsmægler ville udtrykke det, en opskrift der skal opleves.

Og når nu du allerede er åben for en inspirationstur ud over det sædvanlige, kan du da også lige så godt tage denne fantastiske frikadellelasagne ind.