Kul- eller gasgrill? Her er danskernes endelige dom

Danskerne gider ikke bruge lang tid på madlavningen, hvilket hænger dårligt sammen med vores foretrukne grilltype.

Hvor får bøfferne den bedste smag? På en gas- eller en kulgrill?

Danskerne er ikke i tvivl, viser en ny Megafon-undersøgelse for TV 2 og Politiken. Maden får den bedste smag på en kulgrill, svarer 46 procent af de adspurgte.

I en afstemning her på tv2.dk har over 40.000 givet deres stemme til kende, og her er der 60 procent, der mener, at maden smager bedst, når den er tilberedt på en kulgrill.

Afstemning

Og af de lidt over 13.000 stemmer på TV 2s Facebook-sider falder over 7700 ud til kulgrillens favør med kommentarer som denne:

Hvad foretrækker du? 👍 = Gas ️ = Kul

‎Posted by TV 2 NYHEDERNE on‎ יום שני 10 יולי 2017

Selvom der er rigtig mange, der skriver, at de er på kulgrillens side, så er der alligevel også en del, der tager gasgrillen i forsvar. Eksempelvis skriver Peter Jensen og Martin Kristensen kort og godt:

Hvad foretrækker du? 👍 = Gas ️ = Kul

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Monday, July 10, 2017

Hvad foretrækker du? 👍 = Gas ️ = Kul

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Monday, July 10, 2017

Der er også dem, der ikke rigtig kan se, at der skulle være den store forskel på de to slags grille:

Hvad foretrækker du? 👍 = Gas ️ = Kul

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Monday, July 10, 2017

Og så er der de danskere, der ligesom Thomas Boysen her vælger at lægge sig midt imellem de to lejre af helt lavpraktiske årsager:

Hvad foretrækker du? = Gas ️ = Kul

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Monday, July 10, 2017

Selvom der bliver diskuteret lystigt på Facebook om, hvilken grill der er den bedste, taler tallene alligevel sit tydelige sprog, og vi kan dermed slå en tyk streg under, at kulgrillen er danskernes favorit, i hvert fald når det kommer til smagen.

For når det kommer til, hvilken grill vi slæber med hjem fra forhandleren, er billedet noget aldeles andet.

Tal fra den største grillforhandler herhjemme viser nemlig, at gasgrillen udgør mere end 90 procent af det totale grillsalg.

Bekvemmelighed trumfer smag

Når det forholder sig sådan, er det meget kendetegnende for den tid, vi lever i, forklarer ekspert i forbrugeradfærd Dorte Wimmer:

- Vi har fået mere travlt i hverdagen, så vi søger genveje til at spare tid og få en hjælpende hånd, og der er det klart, at kulgrillen kræver mere planlægning.

- Gasgrillen er klar med det samme, og det passer godt ind i det her med, at vi vil bruge kortere tid på at tilberede maden. Jeg mener, vi er helt nede på kun at bruge gennemsnitligt 20 minutter på madtilberedningen, siger hun.

Gasgrillen er altså det praktiske valg, og den lette løsning vejer dermed tungere end den bedste smag på vægtskålen.

Kul definerer smagen af grill - men det kan ændre sig

Selvom de fleste danskere foretrækker smagen af kulgrillen, kan det dog meget vel ændre sig i fremtiden, forklarer Dorte Wimmer:

- Hvis man tager bearnaisesovs som eksempel, så findes der mange forskellige slags. Men der er ligesom én, der er den originale. Den, som de fleste foretrækker.

- Den bearnaise definerer, hvordan bearnaise skal smage. På samme måde er kullet vores referenceramme for grill. Sådan skal det rigtige produkt smage. Men der vil vi måske se i fremtiden, at gasgrillen bliver de kommende generationers referenceramme.

Spørger man eksperten om, hvilken grill hun selv foretrækker smagen af, er svaret entydig kulgrill. Alligevel har også hun købt sig en gasgrill for bekvemmelighedens skyld, som hun griller på hver dag hele året rundt.