Udsalgsguide: Det skal du købe

16x9

Udsalget er over os, og det er let at blive fristet til at gøre et fejlkøb, når man står med fingrene i den samme tøjbunke som alle andre og slås om de gode kup.

Hvordan undgår du at kaste penge efter det forkerte? Sille Henning, der er moderedaktør på Elle, fortæller dig, hvilke af sidste års tendenser der holder i 2010, og hvad du generelt skal gå efter, når du udsalgsshopper.

1. Ankelstøvler. De kom for alvor på banen sidste år, og de bliver ved med at være populære ind i den nye forårssæson. Vælg gerne nogle med høj hæl og peeptoe.

2. Berber- eller haremsbukser. De gør ikke noget specielt godt for kvindens figur, men de er behagelige at have på og de fortsætter med at være populære. Køb dem både som shorts og i den klassiske lange udgave.

3. Denim. Cowboy i alle afskygninger bliver meget moderne til foråret. Du skal finde nogle jeans, der klæder dig - det bliver både moderne med de løse jeans, de slidte og de stramme. Supplér din garderobe med en denimskjorte, en denimvest, denimkjole eller -nederdel og miks på kryds og tværs.

4. Pudderfarver. Vi går væk fra alt det sorte, der har domineret efterårets og vinterens modebillede. Der kommer mere optimisme i garderoben, og alt det mørke bliver blødt op af de lyse og bløde pudderfarver.

5. Pailetter. Glitter og glans går aldrig af mode, og pailetterne holder ind i den nye sæson. Du kan derfor roligt købe lidt glitrende pailetter på tilbud og bruge dem til at pifte dit tøj op, hvis der skal ske lidt ekstra.