Se tv-værternes nye 'hjem'

16x9
Krabbeslund, hvor Frihuset skal sende live fra to timer alle hverdage. Foto: TV 2

Når TV 2s nye fritidskanal, TV 2 Fri, går i luften søndag d. 5. maj kl. 11.30, bliver seerne samtidig introduceret til omgivelserne i og omkring landejendommen "Krabbeslund" i Hornsherred på Midtsjælland.

Her skal de seks 'Frihuset'_værter dagligt sende to timers direkte tv fra, og ejendommen bliver derfor deres nye andet hjem, som de kommer til at tilbringe rigtig meget tid i.

Men hvad mener værterne egentlig om deres nye arbejdsplads? Det har tvtid spurgt dem hver især om.

Lene Beier: Det kaldes jo for "Dejligheden"
35_årige Lene Beier, som skal være allround_vært i 'Frihuset', mener, at ejendommen Krabbeslund er et helt fantastisk sted.

_ Det er simpelthen det vildeste! Området kaldes jo "Dejligheden", og H.C. Andersen elskede at opholde sig der, så det siger sig selv, at det er skønt. Prøv at forestille dig at få lov til at arbejde lige ned til vandet (Isefjorden, red.) hver dag, lyder det begejstret fra værten, som selv kommer fra en sejlerfamilie i Jylland, men som nu bor med mand og to børn i en lejlighed på Frederiksberg.

Den tidligere 'BingoBoxen'_vært er uddannet skolelærer og har bl.a. undervist i naturfag, biologi og historie, glæder sig også til at udforske området omkring selve ejendommen.

_ De fleste lærere er jo nysgerrige, og jeg glæder mig til at lære en masse. Jeg har tænkt mig at sætte mig godt ind i lokalhistorien. F.eks. er der et gammelt gods i området, som Krabbeslund hører under, og en lokal galgebakke. Det kunne være sjovt at kigge på slægtshistorien og se, om der skulle være nogen spøgelser på godset, konstaterer hun med et grin.

Peter Rygaard: Det er Danmarks alper
Skuespilleren Peter Rygaard, som i 90'erne blev et kendt tv_ansigt med en række gør_det_selv_programmer og rejseprogrammet 'Postkort', skal være 'Frihuset's faste handyman.

Selv om han til daglig er vant til at færdes ude i naturen på sin landejendom i nærheden af Ringsted, er han lige så begejstret ved tanken om fremover at skulle tilbringe meget af sin tid i landskabet omkring Frihuset.

_ Man kalder faktisk området for "Danmarks alper", fordi naturen er så kuperet, og mange tager dertil for at paraglide. Der er både skov, vand, marker og stejle skrænter, og så ligger der en lystbådehavn tæt ved Krabbeslund, siger Peter Rygaard glad til tvtid og fortsætter.

_ Krabbeslund er jo et nedlagt landbrug, og jeg får en stor længe, hvor jeg kan indrette mit værksted. Det bliver simpelthen Danmarks smukkeste arbejdsplads, som samtidig bliver vores hjem, og jeg glæder mig til at skabe en lille familie sammen med de skønne, tossede og dygtige mennesker, jeg skal arbejde sammen med.

Flemming Rune: Stedet repræsenterer hele Danmark
Botanikeren Flemming Rune kommer til at være 'Frihuset's naturvejleder, der skal beskæftige sig med alt, hvad der lever og gror i området, inklusiv mennesker.

Seerne vil måske huske Flemming Rune som træ_ og planteeksperten i DR_programmet 'Kyst til kyst'. Også han er begejstret for Krabbeslund og omegn:

_ Der er masser af småskove og enge, og så er der strand. Der er både fed jord og mager jord. Så stedet repræsenterer faktisk hele Danmark meget godt, konstaterer den 52_årige natur_ekspert og tilføjer.

_ Jeg kan garantere for, at der er oceaner af emner at tale om.

Elizabeth Anderson: Glæder mig til at anlægge haven
Gartneren Elizabeth Anderson, som er helt ny på tv_skærmen, bor til daglig i en lejlighed på Frederiksberg i København og glæder sig derfor meget til at komme ud i den fri natur ved Krabbeslund og anlægge Frihusets køkkenhave.

Da tvtid talte med Elizabeth, havde hun endnu ikke nået at tilbringe så meget tid i de nye omgivelser på Midtsjælland, men hun var glad for, at der både var en køkkenhave og en frugthave til rådighed på stedet.

_ Lige nu ligner min egen stue hjemme i lejligheden et drivhus. For jeg har forspiret en frygteligt masse ting, som skal plantes ud i haven ved Frihuset. Blandt andet har jeg en masse kartofler til spiring, fortæller den 52_årige professionelle gartner.

Thomas Uhrskov: Det ligger jo superfedt
Journalisten og ski_entusiasten Thomas Uhrskov skal være allround_vært i Frihuset, og samtidig håber han på både at få lov til at kigge ind i Peter Rygaards værksted og komme udenfor og lave bål og sejle i kajak. Han er begejstret for området, samtidig med, at han har lidt betænkeligheder.

_ Det ligger jo superfedt. Men jeg kan godt være lidt nervøs over alle de fredningsbestemmelser, der er. For jeg er jo ham, der lavede dæmninger ved Vesterhavet, da jeg var dreng, og jeg kan godt lide at bygge. Så der er jo så grænser for, hvad jeg kan bygge på området ved Frihuset, siger Thomas Uhrskov, som under alle omstændigheder glæder sig rigtig meget til at flytte ned i de nye omgivelser.

_ Det bliver skønt at få lov til at "nørde" med tingene. Vi skal jo lave slow_tv, så alt får lov til at tage den tid, det nu tager. Jeg kan for eksempel få lov til at gå i dybden med, hvordan man laver et ordentligt bål, og måske laver jeg fem bål, siger Uhrskov og fortsætter.

_ Når vi laver mad, bliver det også helt fra bunden af. Og det er måske første gang i verden, at folk kan stå hjemme i deres egne køkkener og lave maden samtidig med, at de ser det på tv, lyder det fra den 54_årige tv_vært, som dog ikke regner med at komme til at stå så meget i køkkenet, da han ikke er så god til at lave mad.

Cecilie Hother: Elsker at være ved vandet
34_årige Cecilie Hother er nok den mest kendte af Frihusets værter. Men indtil nu har hun næsten udelukkende optrådt på tv_skærmen som vejrvært, så seerne får lov til at komme meget tættere på den kønne skærmtrold, når hun bliver allround_vært på TV 2 Fri.

Cecilie glæder sig også selv meget til at kunne prøve andre sider af sig selv af og være med til at skabe en god energi og en rar stemning i Frihuset. Med hensyn til stedets omgivelser er hun specielt glad for beliggenheden ved vandet.

_ Jeg elsker at være i nærheden af vand, og jeg elsker at sejle. Og der er jo en vig lige ved Frihuset, siger Cecilie Hother, som har dykkercertifikat og håber på også at kunne udforske omgivelserne under vandet.

Cecilie Hother er samtidig typen, som godt kan lide at teste ting af, og hun kaster sig gerne ud i nye fysiske udfordringer, hvilket hun håber at få lov til i programmerne.

_ Måske kunne jeg prøve at springe i faldskærm eller komme ud at klatre. Der skulle jo være nogle gode skrænter i området, lyder det fra Hother, der er opvokset i et landligt område uden for Randers og er vant til at få jord under neglene.

_ Jeg er vokset op sammen med seks søskende, og vi hjalp allesamen til med at passe køkkenhaven, grave kartofler op, plukke bær og så videre. Så jeg regner også med at skulle stå i køkkenet, for jeg er vild med at lave mad, konstaterer Cecilie Hother.

'Frihuset' sendes alle hverdage kl. 11.30 på TV 2 Fri