Sover du dårligt? Tjek om hovedpuden er god nok

16x9

Ligger du stadig godt med din gamle, slidte hovedpude, så er der ingen grund til at skifte den ud.

Ligger du stadig godt med din gamle, slidte hovedpude, så er der ingen grund til at skifte den ud. Men sover du derimod med en hovedpude, der ikke støtter din nakke, så er det på tide at få en ny.

- Hvis hovedpuden giver optimal støtte for din nakke, så kan du bruge den for evigt, og så skal den ikke skiftes ud. Det er faktisk lige meget, om den er faldet sammen. Hvis man ligger godt med den, så er den god nok, siger fysioterapeut Mark Abildhauge til tv2.dk.

Hold øje med, om du begynder at ligge uroligt, får ondt i nakken, vågner om natten eller vågner op med hovedpine. For så er det højst sandsynligt tid til at kigge efter ny hovedpude, forklarer han.

Køber man en ny hovedpude, så er der ingen grund til at smide den gamle ud. Det kan nemlig sagtens være, at man nogle nætter stadig sover mere behageligt med den gamle end den nye.

Skifter mellem fire hovedpuder
Fysioterapeuten skifter selv mellem fire forskellige hovedpuder. Der er nemlig forskel på, hvordan han ligger om natten. Han mærker derfor efter, hvilken han ligger bedst med, når han skal sove.

- Du skal ikke tilpasse dig din hovedpude, men den skal tilpasse sig dig, siger han.

- I stedet for at gå ud og investere i en ny, dyr hovedpude, så kan man med fordel starte med finde ud af, hvordan man ligger optimalt, siger Mark Abildhauge.

Den perfekte hovedpude støtter både hoved og nakke optimalt, når man sover. Og selvom det hedder en hovedpude, så skal den også være en nakkestøtte. Den skal faktisk støtte nakken mest, uddyber Mark Abildhauge.

Læs Guide: Sådan finder du den perfekte hovedpude

1. Støtte nakken optimalt

2. Støtte hovedet optimalt

3. Føles behagelig og naturlig at ligge med

Kilde: Fysioterapeut Mark Abildhauge