Afhængig af træning: Det samme som at være alkoholiker

Flere danskere bliver afhængige af at træne, hvilket kan føre til, at man træner så mange timer om dagen, at det ikke længere er sundt. Torben Vinthe

Flere danskere bliver afhængige af at træne, hvilket kan føre til, at man træner så mange timer om dagen, at det ikke længere er sundt.

Torben Vinther Knudsen er for nyligt stået frem offentligt for at fortælle om sin egen afhængighed af træning, en afhængighed han nu er kommet i behandling for. 

- Jeg har jo været en rigtig stor dreng og fik at vide, at det ikke var sundt for mig, et eller andet skulle der gøres, forklarer han.

I starten overvejede Torben Vinther Knudsen af få foretaget en gastric bypassoperation, men fortrød da han blev nervøs for, om operationen ville gå galt. Det blev startskuddet på hans afhængighed, da han istedet begyndte at træne mere og hårdere.

- Jeg trænede mere, og træningen skulle være mere underlig og sindssyg, for jeg higede efter at presse mig til det maksimale, siger han.

Trænede op til seks timer om dagen
Tidligere arbejdede Torben Vinther Knudsen om natten, men selvom at han først havde fri klokken kvart over seks om morgenen, så trænede han alligevel igennem fra formiddag til aften.

- Efter arbejde tog jeg hjem og sov til klokken elleve, og så var det op og afsted til træning. Der trænede jeg to-tre timer og tog hjem for at spise og falde lidt ned i en halv times tid.

- Hvis det var en god dag, luftede jeg min søsters hund, og bagefter tog jeg til spinning i fitnesscentret i halvanden time.

Sådan så en helt almindelige dag ud i Torbens liv, for træningen gjorde ham lykkelig, forklarer han.

- Jeg vil tro, det var det samme som at være alkoholiker eller junkie. Du kan virkelig mærke blodet bruse i kroppen, det er der, hvor jeg har det rigtig godt, siger han.

Se klippet øverst i artiklen og hør mere om, hvordan man er afhængig af træning.