Derfor viser Maria og andre kvinder brystvorter på Facebook

Over hele verden lægger kvinder billeder af deres bare bryster op på de sociale medier.

Over hele verden lægger kvinder billeder af deres bare bryster op på de sociale medier. En af dem, der har gjort det, er Maria Lind.

Hvis du søger på hashtagget "freethenipple" på sociale medier som Instagram og Facebook, dukker der tusindvis af billeder op med kvinder, der viser overkroppen uden en trevl på kroppen. Men andre ord er der bare bryster for alle pengenene.

Kampagnen #freethenipple startede for flere år siden i USA, men er igen blusset op, fordi en islænding, der ville afmystificere det seksuelle i kvinders bryster og brystvorter. Siden da har flere islændinge fulgt trop, og nu er kampagnen gået viralt i hele verden. En af dem, der er med på den feministiske bølge, er Maria Lind.

- Jeg har altid været lidt irriteret over, at jeg ikke kan lave det samme som mine mandlige venner. Hvis jeg vil have bare bryster udenfor, så bliver jeg dømt på en helt anden måde end en mand, siger Maria Lind.

Hun kan ikke forstå, hvorfor det er sådan, for hun mener, at både kinder og mænds overkroppe er sexede. Det er ikke kun kvindernes bryster, der er sexobjekter. Derfor skal det være i orden, at både mænd og kvinder slipper brysterne løs.

- Der er mange mænd, der er sexede med bar overkrop, og jeg synes også, at der er mange kvinder, der er sexede, og det er bare helt fint, for mande- og kvindebryster ligner hinanden på en eller anden måde. Så hvorfor er det kønnet, der skal bestemme, om man må dele det?, spørger Marie Lind retorisk.

16x9
Sådan ser Marias Facebook-opslag ud. Foto: TV 2

Du kan se 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY.

"Jeg er glad for mine bryster, og hvis jeg vil vise dem frem, så vil jeg også have lov til det", siger danske Maria, som...

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Tuesday, March 31, 2015