Har du opskriften på 'Danmarks bedste livret'?

16x9
Søren Gericke, Claus Holm og Irene Mai skal hjælpe med at finde Danmarks bedste livret på TV 2 Fri Foto: Per Arnesen / TV 2

Alle danskere inviteres nu med i et storstilet tv_projekt, som går ud på at finde frem til opskriften på 'Danmarks bedste livret' _ uanset om det er en hotdog eller en hors d'oeuvre, man vil servere og præsentere som sin absolutte yndlingsret.

Har du f.eks. altid fået ros for dine frikadeller, fordi de smager endnu bedre end din mors? Er der en ret fra din hjemegn, du er bange for vil gå i glemmebogen? Eller har du selv udtænkt opskriften på det, der bare må være Danmarks bedste livret?

Så har du nu muligheden for lige nu at kontakte produktionsselskabet Mastiff A/S (der bl.a. står bag 'Vild med dans') og melde dig som deltager til programserien 'Danmarks bedste livret', som vil blive sendt senere på året på TV 2 Fri.

"Vi glæder os til at møde danskerne og smage deres livretter. Vi håber, folk vil komme og dele de opskrifter, der er gået i arv i familien, de livretter, der altid samler familien, eller fortælle om de hemmelige ingredienser, der gør lige netop deres ret unik, siger TV 2 Fri_-redaktør Micha Barken_-Fuglede.

Filmer i forsommeren
I programserien rejser dommerne og madentusiasterne Søren Gericke, Irene Mai og Claus Holm  rundt til forskellige landsdele i jagten på Danmarks bedste livret.

I hvert program smager de sig gennem danskernes livretter, de møder andre madglade danskere og hører historier fra byerne, hvor de er, samt anekdoter om opskrifter og råvarer. Danskerne er sammen med dommerne med til at udvælge de favoritretter, som skal dyste i en storslået landsfinale i Gilleleje lørdag d. 29. juni, hvor Danmarks bedste livret skal kåres.

Dommerne vil smage, nyde og bedømme alle retter. Seks heldige finalister bliver udvalgt og skal videre til finalen i byen senere samme dag. Her skal de kokkerere deres ret til de fremmødte tilskuere, hvorefter dommerne og tilskuerne beslutter, hvilken ret der skal repræsentere byen i landsfinalen.

De fem byer, som dommerne kommer til, er
Nykøbing Sjælland (lørdag 25. maj),
Svaneke (lørdag 1. juni), Svendborg (søndag 9. juni),
Ebeltoft (lørdag 15. juni),
Sæby (lørdag 22. juni).

Mastiff A/S og TV 2 Fri inviterer alle, der bor i landsdelene, til at melde sig til konkurrencen.

Sådan tilmelder du dig
Du kan melde dig til konkurrencen ved at sende en mail til livretten@mastifftv.dk. Skriv navn, alder, adresse, kontaktoplysninger, og i hvilken by du melder dig til. Fortæl lidt om dig selv, hvilken ret du medbringer, og hvorfor du har valgt netop denne ret. Hvis du har nogle spørgsmål i forbindelse med konkurrencen, kan du ringe til casteren på Mastiff A/S på tlf. 27 53 03 02.