Sådan laver du Moderne Mammas jordbærkage

De skønne italienske kvinder fra Moderne Mamma er på besøg i Frihuset for at trylle lidt med sommerens søde jordbær. De laver en italiensk jordbærkage, som du kan gøre dem kunsten efter ved at følge opskriften nedenfor.

Ingredienser:

 • 125g smør
 • 100g hvid chokolade
 • 200g havregryn
 • 4 blade husblas
 • 500g friske jordbær, tag 4-6 flotte til side til pynt
 • 50g sukker
 • 2 æggeblommer (pasteuriserede)
 • 1 økologisk citron, revet skal heraf
 • 500g Galbani Ricotta
 • Lidt mælk
 • 2,5 dl fløde
 • Mynteblade til pynt

Bund:
Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Hak chokoladen imens. Hæld havregryn i en skål og tilsæt det smeltede smør og bland godt sammen. Drys herefter 2/3 af den hakkede chokolade i og bland lidt mere. Kom havregrynsmassen i en springform og tryg den godt fast. Stil springformen i køleskabet. 

Fyld: 
Blød husblas ud i vand. Skyld jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Pisk sukker og æggeblommer sammen i en skål til massen bliver lys og luftig. Riv skallen af citronen og kom denne i æggemassen. Bland Ricottaen heri og rør til en ensartet masse. Tag husblas op af vandet og kram vandet ud – smelt den i en lille gryde med lidt mælk i bunden, lad det køle af. Pisk fløden til skum i en anden skål. Bland Ricotta-massen og flødeskum godt men forsigtigt sammen, bland jordbærrene heri og til sidst den afkølede husblas. Hæld fyldet oven på kagebunden og sæt den i køleskabet 4-8 timer inden servering.

Servering:
Tag kagen ud af formen. Pynt med jordbær, den sidste del af den hakkede chokolade og mynteblade.