Sådan laver du lækre spareribs på grillen

Spareribs skal ikke nødvendigvis tilberedes i ovnen, og man behøver slet ikke at købe dem marinerede. I denne video kan du blandt andet se, hvordan du laver en lækker ”rub” til dine grillede spareribs.

En ”rub” er en form for krydderiblanding, som bruges til at marinere spareribsene med. Man kan enten bruge en våd ”rub” bestående af blandt andet sennep eller en tør ”rub”, der kan indeholde krydderier som salt, cayennepeber og spidskommen.

I klippet ovenfor kan du se hvordan man smører eller gnider blandingen ind i kødet, før man lader det stå og optage smag i nogle timer.

Efter hviletiden skal spareribsene have cirka fem timer på grillen, og når de er næsten færdige, kan man begynde at pensle kødet med barbecuesovs, som man også selv kan lave.

En hjemmelavet barbecuesovs til glasering kan for eksempel bestå af chilisovs, brun farin og hvidløg, og den skal gerne pensles tre gange på begge sider af kødet.

Kombinationen af ”rub”, barbecuesovs og grill skaber nogle utroligt lækre og appetitvækkende spareribs.