Sådan laver du gifler og snegle med kanel

Ingredienser (10-12 kanelgifler – lidt mindre hvis det er kanelsnegle)

Dej:
- 2,5 dl lunken vand
- 50 g gær
- 75 g  sukker
- 2 æg
- 100 g smør
- 10 g kardemomme
- 675 g hvedemel

Remonce (fyldet)
- 100 g sukker
- 100 g smør
- 100 g brun farin
- 100 g kanel
- 1 dl mørk sirup

Fremgangsmåde
Start ud med at opløse gæren i vandet og tilsæt herefter de øvrige ingredienser. Bemærk at smørret skal være ved stuetemperatur. Herefter rulles dejen ud (alt efter om det skal være gifler eller kanelsnegle) og fyldet puttes på.

Man kan vælge at give giflerne et penselstrøg med æg og desuden kan man putte nødder og sukker på toppen.

Bages v. 250 grader i 10-12 min.