Knækbrød med Eli Stzuk

16x9

Knækbrød med kerner
(ca. 24 stk.)

Ingredienser:
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner*
1 dl græskarkerner*
3,5 dl mel (jeg brugte 2 dl grahamsmel og 1,5 dl hvedemel)
1 tsk bagepulver
2 tsk salt
2 dl vand
1 dl rapsolie

Fremgangsmetode:
Havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, mel, salt og bagepulver blandes sammen.

Tilsæt vand og olie, og rør ud til en jævn dej, der deles i 2 lige store dele.

Rul hver del ud i mellem 2 stk. bagepapir (ca. bagepladens størrelse) og træk det nederste bagepapir over på bagepladen.

Skær dejen i firkanter ved at trykke en dejskraber eller en kniv igennem.
(Knækbrød = 4x3 stk.)

Bag knækbrødene i 15-20 min. ved 200 grader. (Varmluft 180 grader)

* prøv at riste solsikke og græskarkerner med salt på stegepanden, inden de kommes i dejen.
Pas på: de er vanedannende.

Her serveret med frisk ost af drænet yoghurt, rørt med krydderurter, hvidløg eller kommen.