Rabarber-lækkerier på en anderledes måde

16x9
Foto:

Opskrifter af Mads Battefeld fra Henne Kirkeby Kro.

Rabarber chutney

Ingredienser:
1 kg jordbær/rabarber
200 g rørsukker
50 g vand
50 g æbleeddike
30 g olivenolie
2 spsk. senneps korn
2 skalotteløg
2 appelsiner
2 citroner
2 røde chili
50 g skrællet ingefær
100 g rabarber

Fremgangsmåde:
Skær det første kilo rabarber i stykker på 2 cm, drys dit sukker henover og tilsæt vand, bag dem i ovnen i 15 min ved 180 grader varmluft.

Snit dine skalotteløg, chili og de sidste 100 gram rabarber i små stykker hold dem adskilt.

Riv skal på citronen, appelsinen og pres saften.

Riv ingefæren på et fint rivejern.

Start med at sautere dine skalotteløg og chili af, tilsæt sennepskorn, citron og appelsin saften samt skal, og lad det simre i 7-10 min. ved lav varme. Tilsæt derefter dine bagte rabarber, og smag til med eddike, og evt. mere sukker. Til sidst tilsættes dine sidste 100 gram rå rabarber, så de giver et bid til din chutney.

Stegte Kammuslinger med rabarber
2-4 personer

Ingredienser:
4-8 kammuslinger
4-8 stykker kammuslinge rogn
150 g rabarber
50 g ingefær
100 g rabarber saft
50 g sukker
50 g GOD olivenolie
5 stilke af Sødskærm/Spansk kørvel

Fremgangsmetode:
Tag dine kammuslinger og rogn ud 30 min før du går i gang, drys dem med en god flagesalt.

Snit dine rabarber i tynde skiver evt. med en skrå vinkel, riv ingefæren på den fine side af dit råkostjern. Kog din rabarber saft med sukkeret, til du har en sirup konsistens.

Steg dine kammuslinger og rogn på den ene side i 2-3 min. på en rygende varm pande med god olivenolie, vend dem, og tag dem af efter 10 sek. på den anden side, tilsæt evt lidt mere oliven olie, og sautere dine rabarber og ingefær af i 10-15 sek. på samme pande.  Tages derefter af, og anrettes med det samme.

Kammuslingen kommes på en varm tallerken eller evt. en varm kammuslingskal, kom dit rabarber og ingefær henover, og kom en tsk, af rabarber sirup samt olivenolie henover, pynt af med blomsten og bladene fra sødskærmen. Spis med det samme.