Gas- eller kulgrill? Han har 36 griller og er ikke i tvivl

Den danske grillekspert har 36 griller og en klar holdning til det store spørgsmål: Er grill-kul bedre end gas? Men hans datter er ikke enig.

Eddy Rene Van Bragt er grill-ekspert, hvis der nogensinde har eksisteret sådan en.

Hjemme på terrassen har han ikke fem, ikke ti, men hele 36 forskellige griller stillet op på rad og række. Og et vognlæs af grillkul og briketter stablet op, sæk på sæk.

- Jeg elsker sindssygt meget at grille. Det at grille er mit liv, siger han.

Og han er god til det. Han har vundet titlen som Danmarksmester i grill to gange og har fem gange været med til verdensmesterskaberne. 

På terrassen har han en grill, der bruger trækul. En grill, der bruger briketter. En grill, der bruger brænde. Og en grill, der bruger gas.

Så han er den oplagte mand at spørge om et af sommerlivets store spørgsmål: Er en kul-grill bedre end en gas-grill?

Og han er ikke i tvivl:

- Jeg griller mest på briketter eller trækul. Det smager bedre på kul-grillen. Det smager mere af spejder og lejrbål. Det er lidt mere autentisk, lyder dommen fra Eddy Rene Van Bragt.

God til morgenmad

For ham har gas-grillen kun én fordel. Nemlig at det går stærkt at få tændt op. Så den er god at bruge til at lave morgenmad på.

En ny undersøgelse viser, at de fleste danskere giver Eddy ret. 46 procent af danskerne mener, at mad lavet på en kul-grill smager bedst. Otte procent mener, at maden smager bedst på en gas-grill, og resten kan ikke smage forskel.

Men spørger man Danmarks største forhandler af grill, så er tendensen den stik modsatte, når danskerne står i butikken. Der sælges nemlig markant flere gas-grill end kul-grill.

Datteren er ikke enig

TV 2 udfordrede Eddy Rene Van Bragt og inviterede et panel bestående af naboer og Eddys ni-årige datter til blindsmagning: Hvad smager bedst? Kød stegt på en kul-grill, eller kød stegt på en gas-grill?

Resultatet kan du se i videoen ovenfor.

Dommerne var uenige.

Og far og datter var så uenige, at det kan komme til at koste ni-årige Bianca lommepengene et stykke tid!

Gas-grill eller kul-grill - Hvad mener du? Deltag i afstemningen. Der er allerede flere end 15.000 danskere, der har stemt.

Afstemning