Too good to go åbner butik

16x9
Mere end 10.000 spisesteder er en del af 'To good to go's' netværk. Foto: Sofie Mathiassen / Scanpix Denmark

Mere end seks millioner måltider er blevet reddet fra skraldespanden, siden appen blev lanceret. Nu går initiativtagerne mod endnu et led i fødekæden.

40 procent af alt mad, som bliver produceret, bliver smidt ud igen. Det vurderer FN, som er én blandt mange, som har sat madspild på dagsordenen de seneste år.

I Danmark er en af pionererne i kampen mod det massive spild appen 'Too good to go'. 

Med et par klik på smartphonen har den gjort det muligt for danskere at købe kagerne fra bageriudsalget eller forårsrullerne fra den kinesiske buffet efter fyraften - mad, som ellers var blevet kasseret.  

Onsdag tager iværksætterne bag succesen endnu et skridt mod målet: Virksomhedens første fysiske butik åbner.

Mad med fejl - men ingen sundhedsfare

Udvidelsen af forretningen betyder, at det nu ikke bare er restauranter, der kan sælge deres overskydende mad til en slik efter lukketid, men også de grossister, der leverer til spisestederne og supermarkeder. 

Hvad er 'Too good to go'

Appen har eksisteret siden 2016 og er siden vokset med rekordfart. I dag er det muligt at købe overskudsmad fra mere end 10.000 spisesteder i otte lande gennem 'Too good to go'.

På de to år har 4,6 millioner brugere købt seks millioner måltider, der ellers var blevet smidt ud, og det gør 'Too good to go' til verdens største online markedsplads for overskudsmad.

Et måltid koster omkring 30 kroner.

- Det kan blive nøglen for os i forhold til at spille en endnu større rolle i kampen mod madspild, siger administrerende direktør for 'Too good to go' Mette Lykke i en pressemeddelelse.

'Too good to go'-butikken, som åbner på Frederiksberg, får de varer, der normalt ikke kan sælges og derfor ender i skraldespanden. Der er tale om varer, som ikke fejler noget med kvaliteten, men ikke kan sælges, fordi de nærmer sig sidste salgsdato, har et fejltrykt mærkat eller på den ene eller anden måde ikke lever op til supermarkedernes standarder. Dermed minder konceptet meget om overskudsmadbutikkerne WeFood, som også har opnået stor popularitet i Aarhus og København.

Skal være et samlingssted

Salget fra den nye butik kommer til at foregå via appen, som med mere end 4,6 millioner forbrugere kan bryste sig af at være verdens største online markedsplads for overskudsmad.

Udover at fungere som afhentningssted for varerne, så skal den fysiske butik også være et sted, hvor man kan få inspiration til at undgå madspild derhjemme, blandt andet i form af faglige arrangementer, fortæller direktør Mette Lykke.

- Vi vil også invitere studerende til at komme her og få hjælp til opgaver om madspild. Ambitionen er at skabe en hel bevægelse mod madspild, siger hun.

Den nye butik på Nyelandsvej 21C på Frederiksberg bliver indviet onsdag med et arrangement, hvor prinsesse Marie og stifteren af organisationen 'Stop spild af mad', Selina Juul, deltager.

Hvad kan du gøre her og nu for at mindske dit madspild? Læs rådene herunder.