Æblecrumble med havregryn og kanel

16x9
Æblecrumble med havregryn og kanel Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Let
Pers.
8

Tilberedning

  1. Æbler: Vend æblerne rundt i sukker, kanel, kardemomme og vaniljesukker og fordel dem i et jævnt lag i et ildfast fad, der er smurt med lidt smør.
  2. Crumble: Smuldr mellem fingrene smør, hvedemel, havregryn, rørsukker, brun farin, kanel og salt til en grovsmuldret crumbledej.
  3. Fordel crumbledejen løst henover æblerne i fadet.
  4. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 40 min til crumbledejen har taget gylden farve og æblerne er møre. Lad kagen køle lidt af inden den serveres.
  5. Du kan servere kagen med dit eget fortrukne valg af creme eller is. Men prøv f.eks. råcreme med græsk yoghurt.
  6. Råcreme: Pisk vaniljekorn, sukker og æggeblommer lyst og luftigt. Pisk i en anden skål fløde og græsk yoghurt sammen til et luftig creme. Vend de to ting sammen til en lækker frisk råcreme. Nyd cremen til kagen.