Æbleflæsk af spansk sortfodsgris

16x9
Thomas Rodes "æbleflæsk". Foto: TV 2 / Go' Morgen Danmark
Pers.
4

Tilberedning

  1. Dup kødet tørt ved hjælp af lidt køkkenrulle. Krydr omhyggeligt med salt og peber på begge sider.
  2. Steg eller grill kødet ca. tre minutter på hver side med god varme, men uden at fedtstoffet branker. Lad det hvile på en rist ca. fem minutter.
  3. Pil skallen af og skær de kogte løg i kvarte fra top til rod. Steg dem med æblebådene i fedtstoffet fra grisen tilsat rosmarinkvistene og hvidløgsfeddene, til æblebådene er næsten møre.
  4. Tilsæt grønkålen, plukket i mundrette stykker og steg det hele igennem til kålen falder let sammen. Krydr omhyggeligt med salt og peber. Anret i en varm skål.
  5. Giv secretoen ca. 45 sekunder på hver side og skær det i strimler på tværs af kødfibrene og anret det med garnituen.
  6. Høvl eller snit champignonerne meget fint ud over retten og drys med saltkrystaller.