Æblegrød med karameliseret kanelrasp

16x9
Foto:
Grad
Mellem
Pers.
6
Tid
45 min

Tilberedning

  1. ÆBLEGRØD: Skyl æblerne grundigt, og skær dem i grove tern.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud,
 og kom vaniljestangen- og kornene i en gryde sammen med æblestykker, vand og sukker.
  3. Kog ved medium varme, indtil æblerne er møre.
  4. Smag til med rørsukker, og lad grøden køle af.
  5. KARAMELISERET RASP: Smelt smør, sukker og kanel på panden ved medium varme. Det skal være en sammenhængende masse.
  6. Vend rasp i den karameliserede masse, og lad den køle af på et stykke bagepapir. TIP: Gem raspen i en lufttætbeholder - holbarhed 2-3 uger.
  7. FLØDESKUM: Pisk fløden til flødeskum.
  8. ANRETNING: Anret i lag - ligesom en trifli. Rasp, æblegrød, flødeskum.