Andebryst med æbler, figner og kål

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Start med chutneyen. Del og hak alle ingredienserne til chutneyen groft, og lad det hele koge op og koge ind til en tyk konsistens.
  3. Skær den underste sene af andebrysterne, og snit små tern i fedtet på oversiden. Del brysterne ned igennem på langs. Kom dem på en kold pande med fedtet nedad, og skru op for varmen på fuld effekt.
  4. Når skindet er flot gyldent, vendes brysterne og steges kort på de 3 resterende sider. Gem panden med andefedtet. Krydr godt med salt. Brysterne steges færdig i 6 min. i ovnen ved 175 grader. Lad dem trække i ca. 5 min.
  5. Kålen trækkes af stilkene, og skylles godt. Steg kålen i smørret i 1-2 min., og smag til med salt og peber.
  6. Fignerne skæres i både og vendes ud over kålen.
  7. Varm andefedtet lidt op på panden, og vend lige så meget balsamico i.
  8. Skær andebrysterne i skiver, og anret dem sammen med kål og chutney. Kom den varme dressing på tallerkenen.