Andelår og andebryster, serveret med en sauce og rødkålssalat

16x9
Andelår og andebryster, serveret med en sauce og rødkålssalat Foto: TV 2
Grad
Mellem

Tilberedning

  1. Klargøring af andelår: Gennemgå andelårene for fjersække.
  2. Salt lårene. Brug havsalt, 12 g pr kg andelår
  3. Vend lårene i krydderier. Brug 2 kviste timian, 2 kviste salvie, 2 kviste rosmarin, frisk hakket hvidløg og knuste enebær. Husk at vasker urterne grundigt.
  4. Andebrysterne saltes natten over og børstes fri for salt og krydderurter.
  5. Herefter koges de i andefedtet i 2-2,5 time.
  6. Steges herefter sprøde på panden med fedtet nedad eller under grille i ovnen med skindsiden opad.
  7. Klargøring af andebryster: Afparer og befri for sølvhinden.
  8. Rids skindet og krydr med salt, friskkværnet peber, friskrevet citronskal, appelsinskal, hel kanel og hel stjerneanis.
  9. Læg brysterne på en tør, varm pande.
  10. Steg dem med skindsiden nedad ved 3/4 af effekten i 10 - 12 minutter. Vend dem og sluk for blusset. Tag dem af efter 5 minutter og lad dem hvile et lunt sted med skindsiden opad.
  11. Skær dem i tynde skiver diagonalt eller alternativt trekanter, hvis du kan mærke, at brysterne er møre
  12. Andesovs: Lav en gastrik af 2 spsk. honning, karamel karamelliseret med krydderier (6 stk. sorte peberkorn, 4 stk. hele allehånde, 10 stk. koriander frø, lidt hel kane og 1 stk. stjerneanis).
  13. Bland ingredienserne og ind til passende smag og konsistens.
  14. Rødkålssalaten: Snit rødkål, rødløg, æbler og bland imens baconternene steges sprøde og gyldne i andefedtet (fra brysterne).
  15. Hæld bacontern og fedtet fra panden over rødkål, æbler og rødløg. Tilsæt balsamicoen samt saften fra citrusfrugterne og krydr omhyggeligt med salt og peber. Husk at smage til.
  16. Lad salaten trække 5-10 min. inden servering.