Bagels – tre variationer

16x9
Bagels – tre variationer Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
20 min

Tilberedning

  1. GRAND SLAM BAGEL: Skær bagels over og rist dem. Del dem på midten, så du kan sætte dem sammen som et ”S”.
  2. Riste de tynde skiver okse sammen med svampene på en pande med lidt smør. Måske svampene skal have lidt mere end bøfferne.
  3. Smør bundene af bagels med sennep, anret bøf oven på, svampe ovenpå bøf, hæld ketchup på, kom overbollen på. Kom den revne ost ovenpå bagels og lad den smelte i ovnen i ca. 5 minutter.
  4. Server med det samme. Pynt med blomster og timian
  5. SLAGTERENS BAGEL: Forbered marvsmør (se opskrift herunder).
  6. Lav bearnaisemayo (se opskrift herunder).
  7. Steg bøfferne et par minutter på hver side i lidt smør.
  8. Rist svampene mens kødet hviler.
  9. Steg skærefladen brunlig i lidt smør på panden.
  10. Der bruges en halv bagel pr. portion. Anret bagels. Hæld evt. lidt af kødsaften på dem. Anret de stegte svampe, bøfferne ovenpå. Krydr med salt og peber, smør bøfferne med marvsmør og hæld bearnaisemayo udover i et god lag. Pynt med timian og servér straks.
  11. MARVSMØR: Alle ingredienserne røres godt sammen og smages til med salt og peber.
  12. BEARNAISEMAYONNAISE: Æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen.
  13. Olien tilsættes lidt ad gangen og mayoen piskes indtil olien er optaget i blandingen.
  14. Bliver mayonnaisnen for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i.
  15. Smag til med salt, peber, sennep og eddike.
  16. BAGEL MED GEDEOST, SALAT OG VINEGRETTE: Bland alle tingene samme og smag til med salt og peber.
  17. Kom gedeosten på bagepapir og bag færdig i ovnen. Gerne under grillen, men hold øje med den. De kan alternativt steges i smør på panden.
  18. Kom de færdige gedeost på bagels der er smurt med smør.
  19. Anret salaten på siden og hæld vinegrette over. Servér med det samme.