Bagt brosme med pasta og muslinger

16x9
Foto:
Grad
Mellem
Pers.
4

Tilberedning

  1. Skær kartofler og selleri i tern.
  2. Snit løg og hvidløg i tynde skiver.
  3. Skær tomaterne i tern.
  4. Bring hvidvin og 2 spsk. Olivenolie i kog.
  5. Tilsæt muslinger, hvidløg timian og oliven.
  6. Lad muslingerne dampe under låg i ca. 5 minutter. Muslingerne skal lige netop have samlet sig.
  7. Tag muslingerne op og sigt kogelagen. Lad muslingerne køle ned og pil dem så.
  8. Steg selleri og kartoffeltern af i en sautépande til de er gyldne, i lidt olivenolie.
  9. Tilsæt løg og hvidløg og lad dem stege med i 3-4 minutter.
  10. Kom 1 dl. vand, muslingefonden og tomattern i panden.
  11. Krydr med salt og peber.
  12. Lad saucen simre til kartofler selleri er møre og saucen tyknet.
  13. Vend friskkogt pasta i saucen sammen med muslinger, hakket dild.
  14. Spæd evt. med lidt kogevand fra pastagryden. Smag til med salt og peber.
  15. Tænd ovnen på 120 grader.
  16. Portionér fisken i pæne stykker og krydr dem med salt og peber.
  17. Bag fiskestykkerne, med skindsiden opad i 10-12 minutter alt efter tykkelse, til de er gennemtilberedt.
  18. Fjern skindet lige inden servering og drys med salt og peber.
  19. Dryp lidt af smørret fra bakken over fisken.
  20. Anret fisken og pastaen på en fin tallerken. Drys lidt rucola og parmesan over retten, hvis lysten og tiden er der.