Banoffee med havregrynscrumble og toffee-karamel

16x9
Banoffee med havregrynscrumble og toffee-karamel. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
8
Tid
20 min + 60 min

Tilberedning

  1. Crumble: Rør alle ingredienserne sammen, indtil de crumbles. Bag crumblen ved 160 °C i 15 min.
  2. Toffee-karamel: Lav en lys karamel med sukker og glukose.
  3. Tilsæt den varme fløde og vanilje, og lad det koge 1-2 min. Tilføj smørret og mix godt med en håndmixer.
  4. Banoffee creme: Varm fløde, puré og sukker ved 80 °C. Tilsæt gelatine og chokoladen, og mix godt med en håndmixer.
  5. Når termometret viser 40 grader, tilsættes 250 g fløde. Lad det køle af i køleskabet i 12 timer. Pisk godt ligesom piskefløde.
  6. Skær en banan og en 1/2 mango i små stykker, og bland dem med 20 g passionspuré og mynteblade i små stykker.
  7. I bunden af et glas tilsættes noget crumble. Bagefter tilsættes bananer og mango.
  8. Hæld noget karamel over, og sprøjt banoffee-creme over. Dekorer med frisk mynte og crumble.