Blomkål, spinat og kikærter med frisk ingefær og karry

16x9
Blomkål, spinat og kikærter med frisk ingefær og karry Foto: TV 2

Tilberedning

  1. Varm en stor tykbundet gryde eller sauterpande op med 3 spsk. olie.
  2. Karamelliser blomkål, løg og hvidløg ved lidt over middelvarme i ca. 4-5 minutter. Tilsæt chili, ingefær, karry og rist det af i 1 minut. Krydr med salt og peber.
  3. Hæld kikærter på og fordel spinaten rundt om blomkålen, hæld bouillon på, tilsæt 1 spsk. smør og læg låg på og lad retten simre i 15-20 minutter.
  4. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra karry.
  5. Serveres oven på frisk kogte ris, toppet med frisk koriander og evt. smuldret feta.
  6. RIS: Smelt fedtstof i en gryde og lun sennepskorn og fennikelfrø op heri. Tilsæt ris og salt og rør det hele godt sammen ved lav varme.
  7. Hæld kogende vand på og rør rundt så riskornene ikke sætter sig i bunden af gryden.
  8. Skru ned på mellem varme og lad risene kog under låg i ca. 11 minutter. Sluk for varmen og træk gryden til side og lad risene trække færdigt under låg.