Blommetrifli med flødeskyr

16x9
Blommetrifli med flødeskyr Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
5
Tid
45 min

Tilberedning

  1. Indstil ovnen på 180 grader. Skyl blommerne, halver dem, og fjern blommestenen.
  2. Placer de halverede blommer med den runde side nedad på en bageplade med bagepapir.
  3. Blend rørsukker og den halve vaniljestang, indtil massen bliver fin som flormelis.
  4. Bland vaniljesukkeret med den fintrevne citronskal, og drys det over blommerne.
  5. Bag ved 180 grader i ca. 45 minutter, indtil blommerne er helt møre. Mos blommerne med bagsiden af en grydeske i en skål. Kom blommekompotten i en lufttæt beholder – den kan holde sig 2-3 uger på køl.
  6. Pisk fløden til flødeskum og vend med skyr.
  7. Knus makronerne i grove stykker og hæl skiftevis blommekompot, makroner og flødeskumsskyr i et glas.