Blomster-the med violsukkerknalder

16x9
Blomster-the med violsukkerknalder Foto: TV 2
Pers.
5

Tilberedning

  1. Start med at lave violsukkerknalderne. Pluk bladene ned i stykker, der svarer til siderne eller lidt mindre på en sukkerknald.
  2. Pensl sukkerknalden med æggehvider på 5 af siderne og placér forsigtigt et stykke viol på hver af de 5 sider.
  3. Pensl igen med æggehvide forsigtigt over violerne, og læg sukkerknalden på et stykke bagepapir.
  4. Drys et tyndt lag flormelis udover alle siderne. Fortsæt med de resterende sukkerknalder.
  5. Kog vandet med en teskefuld mørk honning og hæld det i en karaffel eller kande.
  6. Læg kvistene ned i det varme vand og lad det trække i 5-6 minutter.
  7. Læg en skive citron i hver kop og hæld teen over.
  8. Tag så til sidst 1 eller 2 violsukkerknalder og dump dem ned i teen under omrøring.
  9. Så er den klar til servering.