Boeuf Bourguignon

16x9
Boeuf Bourguignon Foto: TV 2

Tilberedning

  1. Kødet trimmes for fedt, skæres i store tern og rulles i hvedemel.
  2. I gryden steges bacon, i en pæn sjat olivenolie og smør. Tag bacon op af gryden og sæt til side.
  3. Brun kødet godt på alle sider og tilsæt salt og friskkværnet peber. En sjat cognac hældes over, og man flamberer til flammerne er døet ud. Tag kødet op af gryden og sæt også det til side.
  4. Løg, skalotteløg og hvidløg - alt sammen hakket, samt gulerødderne og porren skåret i mindre stykker, brunes hele i det resterende fedt i gryden. Kødet og bacon tilsættes samt en suppevisk. Og så hælder man bourgogne i (den samme som man vil drikke til retten) samt oksebouillon, til det dækker kødet i gryden. Gem ca. 1 dl rødvin. Skru ned til svageste blus og lad retten simre under låg i ca. 2,5 timer.
  5. Imens pilles de små løg og brunes i en kasserolle i lidt smør og et drys sukker. Tilsæt resten af rødvinen og damp dem næsten møre på svag varme.
  6. Champignonerne renses, sauteres i lidt smør og smages til med salt, peber og lidt citronsaft.
  7. Når kødet er mørt, tages suppevisken op, og man smager sovsen til. Hvis man ønsker det, kan man jævne med en smule maizena eller lignende rørt op i lidt af skyen, men den må ikke blive for tyk. Løg og champignoner tilsættes, og man drysser med rigeligt hakket persille. Server lune flutes til.