Brændte porrer med gedeost og tomahawk-bøf

16x9
Brændte porrer med gedeost og tomahawk-bøf. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
6
Tid
45 min + 45 min

Tilberedning

  1. BRÆNDTE PORRER MED GEDEOST: Tænd et bål og lad det brænde op med store flammer.
  2. Læg porrerne direkte i flammerne og brænd dem til de er HELT sorte. Tænk altså på at du skal have et offerlag, så du skal ikke bruge tid på at skrælle dem først.
  3. Når porrerne er sorte hele vejen rundt giver du dem et lille tryk. Her kan du tydeligt mærke om de er møre indeni og hvis ikke lægger du dem tilbage i bålet. Alt afhængig af størrelsen skal de have et sted mellem 10-15 minutter.
  4. Tag porrerne ud af bålet og træk forsigtigt de yderste brændte lag af, så den lysegrønne og møre del viser sig. Flæk porrerne og bred dem lidt ud på en tallerken, fnuldr gedeosten over og giv retten lidt olivenolie, salt, peber.
  5. TOMAHAWK Á LA WIENERSCHNITZEL: Tænd bålet og lad det brænde op til gløder.
  6. Læg smørret i en kasserolle og sæt den i gløderne, lad smørret bruse op så vallen begynder at stege. Når du kan se at vallen virker mørk og den klare del af smørret har skiftet farve fra gult til lysebrunt tages den fra varmen og vallen sigtes fra.
  7. Hak ansjoserne fint, skræl peberroden og skrab den fra top mod rod med en skarp kniv. Skær citronen i fileter og tilsæt hele herligheden sammen med kapers til det brunede smør.
  8. Krydr bøffen rundhåndet med salt og peber og læg den direkte i de varme gløder.
  9. Tilbered den i 12-15 miutter i alt men vend den hvert minut undervejs.
  10. Læg bøffen på et skærebræt og lad den hvile 5 minutter, hæld det brunede smør med indhold udover og pluk friske salvieblade udover til sidst.