Braisseret gråand

16x9
Braisseret gråand Foto: TV 2
Pers.
2

Tilberedning

  1. Krydr anden med salt og peber indvendig og udvendig. Brun anden af i smør i en god stegegryde.
  2. Dæk anden med bechamel og tilsæt enebær, piskefløde og ribsgele. Kom låg på gryden og lad anden simre sig helt mør i 45-60 min. Når låret kan fjernes uden modstand, er anden færdig.
  3. Skær anden i kvarte og anret i et pænt fad. Sigt saucen i en ny kasserolle, og kog den igennem i et par minutter.
  4. Servér rygende varm med kogte kartofler, gele, Waldorffsalat og sylt.
  5. BECHAMEL: Smelt smørret og rør melet ud i det. Tilsæt varm mælk under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  6. WALDORFFSALAT: a. Pisk fløden stiv, vend med mayonnaise og smag til med salt og sukker. Vend alle ingredienserne (undtagen lidt valnødder og vindruer til pynt. Smag evt. til med salt