Brand-varm kærlighed

Grad
Let
Pers.
2
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Mos: Skræl rødderne og skær dem i meget store klodser.
  2. Kog dem i usaltet vand til de er helt møre.
  3. Dræn vandet fra dem og kom dem tilbage i gryden.
  4. Lad dem dampe tørre under låg.
  5. Mos dem med et piskeris eller en kartoffelmoser.
  6. Pisk smør, mælk og salt i.
  7. Parmaskinke: Rist imens parmaskinken sprød på en varm pande. Dryp den af.
  8. Topping: Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  9. Kom dem i isvand og sæt dem i køleskab til servering.
  10. Dryp dem godt af og vend dem med hakket dild, purløg og eddike lige inden servering.
  11. Chiliolie: Rør det hele sammen til chiliolien.
  12. Servering: Anret mosen med parmaskinken, top med rødbeder og urter og dryp med chiliolie. Servér straks.
  13. TIP: Chiliolien kan undlades!