Brunsvigerbudding med brunsvigerkaramelsovs og brunsvigerknas

16x9
Foto:
Grad
Mellem
Pers.
7
Tid
540 min + 60 min

Tilberedning

  1. BRUNSVIGERKARAMELSOVS: Kom brun farin, havsalt og smør i en tykbundet gryde, og kog det over medium varme i fem minutter til det smelter sammen og bobler.
  2. Rør fløde i karamellen, og kog den igennem, til den er jævn og glat.
  3. Tag gryden af blusset, og hæld brunsvigerkaramellen i en skål. Lad køle, mens du laver creme.
  4. BUDDINGCREME: Læg husblassen i blød i en stor skål med koldt vand.
  5. Pisk æggeblommer og det meste farin godt sammen i en stor skål. Gem et par spiseskefulde farin.
  6. Hæld mælk, piskefløde og den resterende farin i en tykbundet gryde, og varm mælkefløden op ved svag varme, til den er lige under kogepunktet.
  7. Hæld den varme mælkefløde i æggefarinblandingen under hektisk piskning.
  8. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm stille og roligt blandingen op under omrøring ved lav varme til cirka 83-85 grader.
  9. Blandingen må ikke koge, men skal lige tykne til en tynd creme.
  10. Tag gryden af blusset, knug væden af husblassen og kom den i den varme creme.
  11. Rør rundt, så husblassen smelter.
  12. Tilsæt brunsvigerkaramllen, og rør rundt, så alt blandes godt.
  13. Hæld cremen gennem en sigte ned i en skål, og lad den køle en smule, inden du sætter den i køleskabet.
  14. Lad cremen stivne let i kanten i køleskabet i cirka 2 timer.
  15. Pisk fløden til tynd flødeskum, og rør lidt af den afkølede creme i flødeskummet.
  16. Rør blandingen i resten af flødeskummet.
  17. Hæld buddingcremen i en passende form skyllet i koldt vand, og lad cremen køle, til den er helt stiv. Minimum 6 timer; gerne natten over.
  18. BRUNSVIGERKNAS: Forvarm ovnen til 130 grader.
  19. Bræk tebollen i mindre bidder, og sæt dem til side.
  20. Kom smør, brun farin og salt i en stor, tykbundet gryde, og kog det, til sukkeret smelter og blandingen bobler.
  21. Tilsæt bagepulver, og vend hurtigt tebollebidderne i brunsvigermassen.
  22. Spred brunsvigerbidderne ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i cirka 60 minutter, til de er sprøde og tørre.
  23. Tag brunsvigerbidderne ud af ovnen, lad dem køle af.
  24. Pynt brunsvigerbuddingen med brunsvigerkaramelsovs og brunsvigerknas.