Butterchicken

Grad
Let
Pers.
2
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Ris: Sæt vand over til ris.
  2. Kog risene efter anvisningen på pakken. Kog uden salt, så går det hurtigere.
  3. Ingefærpaste: Skræl eller skrub ingefær.
  4. Skræl hvidløg og flæk chili, tag evt. kernerne ud, hvis du ikke vil have din chilipaste så stærk.
  5. Mas ingefær, hvidløg, chili og koriander i en morter, eller blend det hele i en minihakker.
  6. Kylling: Skær kyllingen i tern.
  7. Brun kyllingen i 1 spsk. smør og 1 spsk. olie i en varm gryde.
  8. Snit løget i tynde både og tilsæt løg.
  9. Lad dem stege ved middel varme til de er bløde og lækre, men ikke brunede.
  10. Kom ingefærpasten i og tilsæt spidskommen, gurkemeje og garam masala. Lad det hele varme ganske kort. Tilsæt tomater, vand og smag til med kanel.
  11. Lad det hele simre i 15-20 minutter. Tilsæt yoghurt og tag det straks af varmen.
  12. Smag til med salt og servér straks toppet med lidt plukket koriander, og med kogte ris og chutney til.
  13. TIP: du forkorter kogetiden på ris ved ikke at salte. Vil du have dem hurtigere klar, kan du med sætte dem i blød i koldt vand natten over i køleskab. Skyld dem før brug.