Cheesecake-bombe med chokolade og peanutbutter

16x9
Cheesecake-bombe med chokolade og peanutbutter Foto: TV 2

Tilberedning

  1. CHOKOLADE CRUST: Beklæd en springform (23 cm) med bagepapir. I en foodprocessor blender du kiks, hakket chokolade og sukker. Når det er smuldret, tilsætter du det varme smeltet smør. Gentag, indtil du har en krummet men ensartet masse. Hæld din kiksedej ned i formen, og pres den op ad kanterne. Man må gerne trykke til, så det sætter sig godt fast. Sæt formen på køl, mens du laver fudge.
  2. FUDGE-FYLD: Bring fløden i kog, og tag den af varmen. Tilsæt nu din hakkede chokolade og peanutbutter. Rør til alle klumper er væk. Hæld nu din fudge over den kolde kiksebund i et jævnt lag, og sæt den på køl, mens du laver fyldet til cheesecaken.
  3. CHEESECAKE: Forvarm ovnen til 160 grader. Med en røremaskine eller en elektrisk håndmixer mixer du cream cheese, peanutbutter og sukker, til det er godt blandet, og til du har en fluffy masse. Nu mixer du creme fraiche og derefter æggene et ad gangen samt vanilje ekstrakt. Når du har en ensartet masse, hælder du fyldet til cheesecaken over din afkølede kiks/fudge bund. Sæt den i midten af ovnen, og bag i 70-90 min. Hold øje efter 60 min. Toppen af kagen må gerne se tør ud og være lidt fast, når du rører ved den. Hvis du slår lidt til den med fingeren, må den gerne blævre i midten. Så skal den på køl. Gerne til næste dag, men minimum 3 timer.
  4. CHOKOLADE GANACHE: Kog fløden op, og tag den af varmen. Tilsæt hakket chokolade, og rør til al chokoladen er smeltet. Hæld den nu udover din afkølede cheesecake, og sæt på køl i 30 min. Når du skærer kagen, så gør dette med en våd skarp kniv, da den er meget klæg.