Chiagrød med hjemmelavet rabarberkompot, mandler og skyr

16x9
Foto:
Grad
Let
Pers.
4
Tid
8 min

Tilberedning

  1. Bland mandeldrik og salt i en lufttæt beholder (skal kunne rumme ca. 2 l) og pisk det sammen.
  2. Tilføj chiafrø og pisk med et piskeris i ca. 2 min. Sørg for at chiafrøene ikke sætter sig i bunden eller hjørnerne i beholderen.
  3. Kom låg på beholderen og stil på køl natten over.
  4. Fjern toppen af rabarberne og skyl stænglerne grundigt. Skær rabarberne i grove tern.
  5. Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene
ud, og kom vaniljestangen- og kornene i en gryde sammen med rabarber, vand og sukker.
  6. Kog ved medium varme, indtil rabarberne er møre.
  7. Smag til med sukker.
  8. Rør maizena ud i lidt koldt vand og tilføj rabarberkompotten under omrøring til det tykner og langsomt kommer i kog. Stil på køl.
  9. Kom 4 spsk. chiagrød i skålen, 1 stor spsk. rabarberkompot, 1 stor spsk. skyr og en spsk. ristede mandler