ChokoBede Kage

16x9
Chokolade rødbedekage Foto: TV 2

Tilberedning

  1. Smør din springform godt med smør og spænd et stykke bagepapir ud i bunden.
  2. Kog dine vasket rødbeder hele med skræl til de er møre i ca. 45 minutter. Når de er møre, skyller du dem med koldt vand. Når du kan røre ved dem, smutter du skrællen af dem. Skær dem groft og blend dem til du har en skøn pink pure. Sæt til side.
  3. Forvarm ovnen til 180 grader.
  4. Smelt din chokolade over et vandbad. Når chokoladen er helt smeltet, slukker du for blusset. Pisk nu din espresso i chokoladen, tryk smørklumper ned i chokolade espresso mix og lad det stå indtil smørret er smeltet.
  5. I en stor skål sigter du hvedemel, kakaopulver og bagepulver. Sæt til side.
  6. I en lille skål, pisk dine æggeblommer.
  7. Tag din skål med den smeltede chokolade og rør indtil det er ensartet. Rør nu dine piskede æggeblommer i chokolade massen. Når det er godt blandet, vender du din rødbede pure i chokolade/æggemassen. Sæt til side.
  8. I en skål pisker du dine æggehvider stive, så folder du forsigtigt sukkeret i lidt ad gangen, når det er blandet. Vend forsigtigt æggehviderne i chokolade massen. Når du har en ensartet masse, vender du din mel og kakaoblanding i. Bland forsigtigt til der ikke er flere tørre lommer.
  9. Hæld dejen i din smurte springform og bag kagen i 40 minutter. Når siderne er faste og midten stadig er lidt våd, er kagen færdig.
  10. Denne kage er lidt anderledes, og derfor er det vigtigt, at den ikke bliver helt fast i midten, da den så bliver for tør.
  11. Lad kagen køle helt af inden den serveres.