Chokomedaljer med æble og solbær (8 medaljer)

16x9
Grad
Mellem

Tilberedning

  1. Bunde: Bland hvedemel, flormelis, kakaopulver og blødt smør med fingrene, til det minder om brødkrummer. Saml dejen med det let sammenpiskede æg.
  2. Stop med at arbejde med dejen, lige så snart den er glat og ensartet. Dæk den med husholdningsfilm og læg den på køl i ½ time.
  3. Tag dejen ud af køleskabet og ælt den meget let. Drys bordet med mel og rul dejen forsigtigt ud til en tykkelse på ca. 3 mm.
  4. Udstik 16 ens runde bunde med en udstikker på 7-8 cm i diameter. Udstik gerne et par ekstra, så der med sikkerhed er nok.
  5. Placér bundene på bagepapir på en bageplade og bag dem midt i ovnen ved 180 grader i ca. 10-15 minutter, til de er flot gyldne.
  6. Køl bundene af på en bagerist. De skal være helt kolde, inden kagerne samles.
  7. Æblekompot: Flæk vaniljestangen og skrab nænsomt kornene ud med en lille kniv. Mas dem sammen med en smule af sukkeret.
  8. Skræl æblerne, skær kernehuset fra og skær æblerne i mindre stykker på størrelse med vindruer.
  9. Kom sukker, æbler, vaniljesukker og citronsaft i en gryde og lad det koge ved middel varme i 10-15 minutter, til æblerne akkurat er møre.
  10. Rør i æblemosen med et piskeris for at få en grov æblemos med hele stykker æble i. Køl mosen helt af inden brug.
  11. Opbygning: Udvælg 8 pæne bunde, som skal være lågene på kagerne. Rør en glasur af flormelis, vand og lidt sigtet solbærmarmelade og fordel glasuren på de 8 låg i en pæn cirkel. Lad glasuren størkne.
  12. Pisk fløden stiv, kom den i en sprøjtepose med stjernetylle og sæt en høj rand af flødeskum langs kanten af hver af de resterende 8 bunde. Efterlad plads i midten til solbærmarmelade og æblekompot.
  13. Kom en skefuld solbærmarmelade ned i hullet af flødeskum på hver bund. Kom dernæst en god skefuld æblekompot ovenpå solbærmarmeladen. Læg lågene på kagerne.
  14. Skær æblet i fine både, som vendes i lidt citronsaft. Afsæt en lille roset af flødeskum ovenpå glasuren på hver kage og pynt med æblebåde og chokoladepynt.