Citronfromage

16x9
Foto:
Grad
Mellem
Pers.
6
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. Fromage:
  2. Læg husblassen i blød i 1⁄2 liter koldt vand i 1⁄2 time.
  3. Pisk vaniljekorn, flormelis og æggeblommer til en tyk æggesnaps. Vask citronerne og riv det yderste gule lag på et fint citrusrivejern.
  4. Tag en tredjedel af den revne citronskal fra til pynt - lad den lufttørre på en lille tallerken. Rør resten af citronskallen i æggesnapsen.
  5. Læg en sigte over en lille gryde og pres saften fra citronerne igennem.
  6. Vrid husblassen for vand og kom den ned i gryden til citronsaften. Sæt gryden over blusset og smelt husblassen til 50 grader (brug et termometer), mens du rører.
  7. Tag gryden af varmen. Pisk den kolde fløde til meget let flødeskum. Pisk æggehviderne lette og skummende.
  8. Kom den varme citronsaft med husblas direkte i skålen til æggesnapsen. Pisk kraftigt. Tilføj halvdelen af den letpiskede fløde og pisk igen.
  9. . Tilsæt resten af fløden og de piskede æggehvider. Vend det forsigtigt sammen med en gummidejskraber, til fromagen er ensartet.
  10. Fyld fromagen i en engangssprøjtepose. Stil 6 portionsglas klar.
  11. . Klip et lille hul i posen og fyld fromagen sirligt op i glassene i passende mængde. Stil glassene i køleskabet indtil anretningen, dog mindst 2 timer før servering eller tildækket til næste dag.
  12. Pynt og drys:
  13. Pisk fløden til let flødeskum og kom den i en engangssprøjtepose uden tylle. Sprøjt små toppe af flødeskum oven på den kolde citronfromage.
  14. Hak pistacienødderne fint. Drys med hakket pistacie og revet citronskal.
  15. Server citronfromagerne kolde. Du kan sagtens fylde glassene med citronfromage, dagen før du skal servere dem. Dæk dem godt til, før du sætter dem på køl.
  16. . Pynt dem færdigt på dagen lige før servering.