Citrontærte

16x9
Citrontærte. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Tid
180 min + 180 min

Tilberedning

  1. Mørdej: Koldt smør i tern blandes med mel, vanilje, sukker og bagepulver, ved smidig konsistens æltes æg i dejen, ælt ikke dejen for meget.
  2. Del dejen i 2, pak dem i film og læk dem på køl i 30 min.
  3. Rul dejen ud så den passer den ønskede form. Evt. i en form med løs bund. Dæk bunden med bagepapir og kom salt over for at holde bunden nede.
  4. Bag ved 175 grader i ca. 12-15 min.
  5. Fjern bagepapir og salt og lad bunden køle af. Fjern det ikke fra formen, før den er sat med fyldet og kølet helt af.
  6. Citronfyld: Læg gelatinen i koldt vand.
  7. Kom smør, citronjuice, sukker og revet citronskal i en gryde og vend det op ved svag varme, til sukkeret er smeltet.
  8. Pisk 1 dl sukker og æg godt sammen.
  9. Pisk æggemassen ned i citronblandingen og varm den til 84 grader under omrøring.
  10. Tag af varmen og pisk gelatine i. Hæld massen over den bagte mørdej og kom den på køl.
  11. Bland flormelis og sukker sammen og pisk det i æggehviderne lidt ad gangen. Pisk til sukkeret er opløst.
  12. Pisk citronsaften i så den bliver sej.
  13. Kom marengsen i en sprøjtepose og sæt små toppe på tærten og brænd dem let med en creme brulee brænder.
  14. Pynt: Hak den hvide chokolade og læg den på bagepapir/silikonemåtte.
  15. Bag ved 160 grader i ca. 8-10 minutter.
  16. Lad det køle helt af og bræk det ud eller hak det.
  17. Pynt nu med både brændt chokolade og de øvrige ingredienser.