Citruskage med birkes og hvid chokocreme

16x9
Citruskage med birkes og hvid chokocreme. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
10
Tid
60 min + 60 min

Tilberedning

  1. HVID CHOKOCREME, STEP 1: Udblød husblas i rigeligt koldt vand.
  2. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål.
  3. Varm fløde op til lige under kogepunktet og tag den af varmen.
  4. Hæld en tredjedel af fløden over chokoladen og rør det godt sammen til al choko-laden er smeltet.
  5. Tilsæt resten af fløden.
  6. Tilsæt udblødt og afdryppet husblas direkte til den varme chokoladefløde og rør det godt sammen.
  7. Hæld fløde over i en større, fladere bageform eller et ildfast fad, med en stor overflade (det er for at for en større overflade, så cremen hurtige køler af.)
  8. Dæk fløden til med husholdningsfilm, som trykkes helt ned på overfladen og sæt fadet med chokofløden i køleskab til den er HELT køleskabskold og har tyknet (ca 5 grader).
  9. CITRUSKAGE: Pisk vaniljekorn, sukker og blødt smør længe til det er helt lyst og meget luftigt.
  10. Tilsæt derefter ét æg ad gagen, pisk grundigt mellem hvert æg.
  11. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen.
  12. Vend dejen let sammen, tilsæt citrussaft, -skal og birkes.
  13. Vend dejen let sammen til den er ensartet. (Bemærk: du må ikke røre kraftigt og arbejde længe med dejen . så bliver krummen ikke rigtig. Du skal stoppe så snart dejen er ensartet og ingredienserne er fordelt.)
  14. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform eller randform - hvad du nu øn-sker - og bag kagen ved 170 grader varmluft i ca. 50 minutter.
  15. Tjek med en lille spids kniv, om der hænger dej ved, når du stikker den ned i mid-ten af kagen. Hvis kagen fortsat er ubagt skal den have lidt længere. Bagetid kan godt variere en del fra ovn til ovn, så lad dig ikke slå ud, hvis din ovn skal bruge lidt længere tid.
  16. Tag kagen ud og lad den køle af i formen.
  17. Befri den dernæst forsigtigt for formen.
  18. CITRUSSIRUP: Kog en tyk sirup af citrussaft og sukker - det tager ca 5 minutter, hvor siruppen koger ved middelhøj varme.
  19. Prik kagen jævnt med en gaffel og hæld citrussiruppen ud over kagen.
  20. HVID CHOKOCREME, STEP 2: Tag den helt kolde chokocreme ud af køleskabet og pisk den sprøjtefast ved hjælp af en elpisker.
  21. Del cremen i 3 og vend farve heri.
  22. Kom chokocremen i sprøjteposer med tyller efter eget ønske og dekorer din kage.
  23. Kagen opbevares på køl.