Dagmartærte

16x9
Grad
Mellem
Pers.
10
Tid
60 min + 40 min

Tilberedning

  1. Gærdej: Rør gæren ud i mælken.
  2. Tilsæt alle de øvrige ingredienser og ælt dejen rigtigt godt sammen, - enten ved håndkraft eller et par minutter på røremaskine med dejkrog.
  3. Dæk dejen til og lad den hæve i en halv times tid.
  4. Tag en tredjedel af dejen og tryk den ud i bunden på en smurt og meldrysset springform, diameter ca 23 cm. Fordel 1/3 af remoncen ovenpå dejen i formen. Fordel 1/3 af kagecremen herpå.
  5. Resten af dejen rulles til et rektangel på 25 x 35 cm. Fordel resten af remoncen herpå i en tyndt, jævnt lag. Fordel resten af kagecremen ovenpå. Drys evt. med rosiner, hvis du ønsker. Rul dejrektanglet sammen, på den lange led, til en "stram" roulade. Skær den i 12 lige store stykker og placer dem ovenpå dejen i formen med snitfladen opad, side om side. De behøver ikke ligge helt vildt tæt, da de nok skal hæve op og samle sig under bagningen. Pensl med sammenpisket æg.
  6. Kagecreme: Flæk vaniljestangen og skab kornene ud. Mas dem sammen med sukkeret.
  7. Rør maizenaen ud i et par spiseskefulde af mælken.
  8. Kom alle ingredienserne i en lille gryde og varm det hele op ved middelhøj varme under konstant piskning. Når det begynder at tykne skrues varmen ned til middel og cremen koger igennem et minuts tid under konstant piskning.
  9. Hæld cremen over på en ren tallerken, dæk den til med husholdningsfilm, som du klemmer helt ned på overfladen for at undgå kondens, og lad cremen køle lidt af.
  10. Remonce: Rør alle ingredienserne til remoncen sammen til en blød, smørbar masse.
  11. Glasur: Flormelis og vand sammen til en tyk glasur. Tilsæt kakao til halvdelen. Dekorer kagen med glasuren.
  12. Bagning: Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 40 minutter. Hvis den bliver lidt mørk på toppen efter en halv times tid kan du dække kagen til med lidt staniol under de sidste ti minutter af bagetiden. Køl kagen let af i formen - det tager ca 30 min - og placer den dernæst på et fint fad.