Dal Bhat

16x9
Foto:
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
80 min

Tilberedning

  1. Blend ingredienserne fra myntedippen godt sammen, smag til og kom i køleskabet indtil servering.
  2. Herefter laves peanutsalaten.
  3. Rør olie sammen med hvidløg, ingefær, chiliflager og limesaft sammen. Kom peanuts, tomater, rødløg og koriander i en skål og vend dressingen i. Peanutsalaten kommes også i køleskabet indtil servering.
  4. Kom hvidløg, ingefær, spidskommen, koriander, sennepsfrø, gurkemeje, kanel og kardemomme i en minihakker sammen med olie, og blend det hele godt sammen til en pasta.
  5. pil og hak løget.
  6. Svits krydderiblandingen i ca. 5-6 minutter, sammen med hakket løg, ved middelvarme.
  7. Tilsæt små tern af blomkål, æble, flåede tomater, linser og vand. Lad det hele simre under låg i ca. 45 minutter ved middelvarme.
  8. Tilsæt kokosmælk, rengjort spinat, ærter og evt. mere vand, hvis retten virker for tør. Lad det simre yderligere i 15 minutter.
  9. Smag til med limesaft og salt.
  10. Servér Dal Bhat med myntedip, peanutssalat og evt. naan-brød.
  11. KOKKETIP: Kom kokosmel og kogende vand i en blender, og lad det stå i ca. 10 minutter. Blend herefter i et par minutter, indtil det ligner hvidt mælk. Hæld enten mælken direkte på en ren flaske eller sigt den gennem et rent klæde. Opbevar mælken på køl, og ryst flasken inden brug. Kokosmælken kan holde sig et par dage.